KUORO

Tampereen Laulajat on perustettu Tampereella vuonna 1909. Kuoro pyrkii toiminnassaan korkeaan taiteelliseen tasoon ja elämyksien tuottamiseen. Tavoitteenamme on uuden musiikin säännöllinen esittäminen ja taiteellisen tuotannon taltiointi säännöllisin väliajoin, perinteitä unohtamatta. 

Kuoronjohtaja Paavo Hyökki

Maamme eturivin kuoronjohtajiin kuuluva Paavo Hyökki aloitti opintonsa Espoon Musiikkiopistossa vuonna 1987 instrumentteinaan sello ja piano. Vuonna 2010 hän suoritti musiikin kandidaatin tutkinnon Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen osastolta ja jatkoi opintojaan kuoronjohtoluokalla. Kuoronjohdon A-tutkinnon Hyökki suoritti vuonna 2012 erinomaisin arvosanoin ja keväällä 2013 hän valmistui musiikin maisteriksi.

Paavo Hyökki toimii taiteellisena johtajana Mieskuoro Laulajissa, Chorus Cathedralis Aboensis-sinfoniakuorossa, Suomen Mieskuoroliiton edustuskuoro Liiton Miehissä ja Lain Huudossa, joista kahdessa jälkimmäisessä niiden perustamisesta lähtien. Hän on tehnyt yhteistyötä myös useamman kuoron ja orkesterin kanssa, joista mainittakoon EMO Ensemble, Key Ensemble, Lauluyhtye Rajaton, Club for Five, Radion Sinfoniaorkesteri (RSO) ja Helsingin Kaupunginorkesteri (HKO).

Hyökki kuului Suomen Kuoronjohtajayhdistyksen hallitukseen vuosina 2010 – 2016 ja on toiminut vuodesta 2015 Suomen Mieskuoroliiton taiteellisena johtajana. Hän toimii myös kutsuttuna Sulasolin Laulu- ja soittojuhlien taiteellisena johtajana Jyväskylässä vuonna 2022. Lisäksi Hyökki on yhtyelaulaja, taiteellinen tuottaja sekä kysytty jäsen kuoro- ja lauluyhtyekilpailujen tuomaristoihin.

Laulajien seniorit

Mieskuoro Laulajien Seniorit on  perustettu 1991. Veljellisen yhdessäolon merkeissä kuoro vaalii laulajayhteisönsä perinteitä ja ylläpitää jäsentensä laulutaitoa. Mieskuoro Laulajien jäsenet voivat 60 vuotta täytettyään liittyä laulamaan Senioreissa. Kuoron nykyinen jäsenmäärä on nelisenkymmentä aktiivilaulajaa.

Seniorit konsertoi aktiivisesti ja esiintyy myös eri kokoisina pienryhminä. Vahvat perinteet on vuosittain järjestettävillä joulukonsertilla sekä keväisellä kahvikonsertilla vanhainkodeissa ja palvelutaloissa järjestettyjen pienimuotoisten esiintymisten ohella.

Perinteeksi ovat muodostuneet yhteiset vappulaulajaiset Näsinkalliolla Tampereen Laulajien kanssa sekä Tapaninpäivän sairaalavierailut.

Laulajien Seniorit on yksi Suomen Mieskuoroliiton jäsenkuoroista. Kuoro on osallistunut säännöllisesti vuodesta 2002 alkaen valtakunnallisiin seniorimieskuorotapahtumiin. Kuoron taiteellisena johtajana on vuodesta 2011 lähtien toiminut Jussi Tamminen.

Yhteystiedot:

Kuoron johtaja Jussi Tamminen, tamminenjussi(at)hotmail.com, 040 521 8014

Föörmanni Pertti Loponen, pertti.loponen(at)elisanet.fi, 050 527 3830